خبرنگار آمریکایی نوشت حضور دیپلماتهای «کارآزموده» ایرانی در هیات همراه رئیسجمهور ایران در سفر به نیویورک، نشاندهنده آماده شدن ایران برای مذاکره با غرب برای حلوفصل مسائل، از جمله پرونده هستهای است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ادعای این که توافق احتمالی در مذاکرات وین توافقی بد و دربردارنده خطرات بیشتری نسبت به توافق سال ۲۰۱۵ است، تاکید کرد که این رژیم برای حفظ امنیت خود در قبال آن آماده خواهد بود.
یک وبگاه خبری در گزارشی درباره جزئیات مذاکرات اخیر در وین درباره طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام، به بیان دیدگاههای برخی مقامات آمریکایی و ایرانی درباره این مرحله از مذاکرات پرداخت.
وزارت خارجه روسیه با تأکید بر اینکه هیچ جایگزینی برای توافق برجام وجود ندارد، اعلام کرده است که مسکو خواهان احیای سریع اجرای توافق هسته ای با ایران است.
یک رسانه آمریکایی به نقل از برخی منابع مطلع مدعی شده اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا در محافل خصوصی «تقریباً اذعان کردهاند» که توافق با ایران بر سر مسائلی فراتر از برنامه هستهای این کشور دیگر ممکن نیست.
از روزی که مذاکرات وین به طور موقت متوقف شد تا امروز، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه تقریبا هر روز یک جمله را بیان می کند و آن این که «در آستانه توافق هستیم و تنها یکی دو موضوع باقی مانده است که آمریکا باید درباره آن تصمیم بگیرد». دو تحلیل درباره اصرار امیرعبداللهیان بر اتخاذ این مواضع تکراری راجع به احیای برجام توسط کارشناسان و صاحب نظران حوزه ...
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت به نقل از یکی از طرفهای عالی رتبه حاضر در مذاکرات وین گزارش کرد که توافق در خصوص برنامه هستهای ایران احتمالاً ظرف ۴۸ ساعت امکانپذیر است.
سخنگوی دولت سیزدهم گفت: از منظر ایران قطعاً توافق هسته ای در دسترس و شدنی است مشروط بر آنکه طرف مقابل نشان دهد تحریمها به صورت واقعی و عملی برداشته می شود و میز مذاکرات مسیر آینده را در این چارچوب تعیین خواهد کرد.
همزمان با انتشار برخی گزارش ها مبنی بر اتمام کار روی پیش نویس توافق نورنیوز زمان توافق نهایی در وین را غیرقابل پیش بینی دانست. هر چند امیر عبداللهیان گفت:اراده ایران رسیدن به توافق خوب در کمترین زمان است.
وزیر امور خارجه روند مذاکرات در وین را رو به جلو خواند و با بیان اینکه هنوز برخی موضوعات مهم، پیش روی ماست، حصول توافق نهایی را منوط به «رفتار مسئولانه» طرف غربی دانست.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رسیدن به یک توافق دور از ذهن نیست، گفت: راه رسیدن به توافق خوب این است که آمریکایی ها از گذشته خود در تعامل با جمهوری اسلامی ایران پند بگیرند و رفتار خود و سیاست خود مبنی بر فشار حداکثری را اصلاح کنند.